Nieuws

De Nokia 3310 is twintig jaar oud!

Wie kent hem niet: de legendarische Nokia 3310?! Vandaag viert het onverwoestbare toestel zijn twintigste verjaardag. Op 1 september 2000 werd de 3310 aangekondigd door de Finse fabrikant Nokia en hij was daarna 5 jaar op de markt. Er werden maar liefst 126 miljoen exemplaren van verkocht.

Levensloop

Al snel sinds zijn entree werd de Nokia 3310 een beroemd toestel. Dit is vooral te danken aan zijn onverwoestbaarheid en de frontjes die je kon wisselen. Voor zijn tijd was het een zeer moderne mobiele telefoon. Het scherm kende een resoltutie van 84x84 pixels. Dat was voor die tijd ongekend. Het was iets wat we ons nu nog nauwelijks voor kunnen stellen. Toen was het ruim voldoende om te SMS'en en het razendpopulaire spel Snake te spelen. Wie kende het niet?

Het begin

In 2017 heeft Nokia de nostalgische 3310 in een vernieuwde versie uitgebracht. Nokia werd overgenomen door HMD en zo hebben ze geprobeerd de tijd voor even terug te draaien. De vernieuwde Nokia 3310 was er eerst alleen met 2G. Echter is 2G inmiddels uitgefaseerd en hebben ze het toestel ook als 3G en 4G variant op de markt gebracht. In tegenstelling tot zijn voorganger heeft de nieuwe 3310 een groter kleurenscherm, USB-aansluiting en een camera. 

De basis

Wat ons betreft staat de Nokia 3310 aan de basis van het huidige mobiele tijdperk. Deze mobiele telefoon had alles wat je van een mobiele telefoon verwachtte. Je kon bellen, SMS'en en zelfs spelletjes spelen! Tegenwoordig kun je natuurlijk veel meer met mobiele telefoons. In de beginjaren had Nokia nauwelijks concurrentie en was het marktleider op het gebied van mobiele telefoons. Rond 2008 kwamen echter de eerste Apple en Android toestellen op de markt. Deze grote jongens borduurde verder waar Nokia stil bleef staan. Het nadeel voor Nokia was dat alles heel snel veranderde. Hierdoor werd Nokia snel van de troon gestoten als marktleider. Toch denken we met veel plezier terug aan die goede oude Nokia 3310.

Meer nieuws

Startend ondernemer? Kies voor een vast nummer!

Als startend ondernemer moet je met veel dingen rekening houden. Ee...

Lees verder

Meer telefoonverkeer tijdens Coronacrisis

Waar het verkeer op de weg juist minder is geworden, stijgt het tel...

Lees verder

Thuis optimaal bereikbaar zijn? Zo geregeld met Pulse!

Op dit moment werkt bijna heel Nederland thuis. De reden hiervan ka...

Lees verder